Prodali ste svoju vjeru, a mi je kupili od Vas

Nakon što je pokupila potrebne namirnice u supermarketu, u jednom od francuskih gradova, sestra sa nikabom je stala u red na kasi da plati. Nakon nekoliko trenutaka došla je na red na kasi. Radnica za kasom je bila mlada muslimanka, arapkinja, koja nije imala hidžab na sebi. Počela je da jednu po jednu namirnicu sestre pod nikabom skenira, te nakon izvjesnog vremena, sa arogancijom u pogledu, obrati se sestri sa nikabom:…

Imamo mnogo problema u ovoj državi i jedan od njih je tvoj nikab! Mi smo useljenici u ovoj državi, i mi ostali moramo ispaštati radi takvih kao ti. Ako želiš da praktikuješ svoju vjeru i nosiš nikab, onda idi u svoju arapsku zemlju i tamo radi šta god želiš!

Sestra sa nikabom je stala sa stavljanjem namirnica u vrećicu i podigla je svoj nikab. Djevojka za kasom je bila potpuno šokirana. Sestra sa nikabom, plavuša, sa plavim očima joj reče:

Ja sam francuskinja, a ne arapski imigrant. Ovo je moja zemlja i ovo je moj islam. Vi koji ste muslimani po rodjenju i familijama ste prodali svoju vjeru, a mi smo je kupili od vas!”

izvor:n-um.com

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s