Dva mora se dodiruju ali se ne mješaju

 

Pustio je dva mora da se dodiruju, između njih je pregrada i oni se ne miješaju.“ (Er-Rahman, 19-20)

Poznati istrazivač mora Jacque Cousteau (Žak Kusto) je jedne prilike otkrio ,,nevjerovatan” fenomen. Naime, on je svojom lađom došao do Crvenog mora, kako bi ga ispitao.

Dokazao je njegove specifičnosti u pogledu slanoće, gustoće, kao i posebnosti njegove faune, morskog rifa i sastava njegove vode. Nakon toga je izašao na Arapsko more koje se nalazi u njegovom susjedstvu. Došavši do tog mora, nailazi na more sa posebnim karakteristikama. Otkrio je pregradu izmedu dva mora koja ih razdvaja. Nakon takvog otkrića, počeo je slati poruke na sve strane svijeta, kako bi obavjestio čovječanstvo o svom otkriću.

Tokom tog zbivanja, Cousteau je prisao jedan musliman, čestitao mu i zamolio ga da pročita gore navedeni ajet. Cousteau nije mogao vjerovati ono što čita. Njegovo otkriće je bilo još prije 1400 godina poznato. Saznavši da su riječi iz Kur’ana, objavljene od Gospodara svih svjetova, Stvoritelja svih bića, prihvatio je islam. Do kraja svog života živio je kao musliman i surađivao s islamskim naučnicima. Preselio je kao musliman.

 

 

 

 

Advertisements

One thought on “Dva mora se dodiruju ali se ne mješaju

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s