Poučna priča!!!

Brzina srne dostiže do 90km na sat, dok brzina lava dostiže do 60km na sat, ali i pored toga opet srna u većini slučajeva padne kao ulov. A znate li zašto?

Zato kada srna bježi od lava ona se obazire unazad gledajući kolika je udaljenost između nje i lava i to obaziranje je često kobno po srnu. Tako kad se srna okreće da bi odredila distancu između sebe i lava izgubi brzinu koju ima i tako jednostavno završi u lavljem zagrljaju.

Koliko se mi često okrećemo unazad i koliko se obaziremo ka prošlosti, i tako postanemo žrtva. Koliko strahujemo od uspjeha (strah nas je da nećemo uspjeti u nekom poslu) pa tako padnemo kao plijen drugom. Koliko na nas utječe unutrašnje tištanje (brige) i nemamo povjerenja u sebe da mi to možemo, i da možemo ostvariti svoje ciljeve i da možeo uspjeti, samo se trebamo osloboditi unutrašnjih predrasuda o sebi.

Dakle reazultat leži u tebi, samo se oslobodi unutrašnjih a i vanjskih slabosti i kreni napred. Ti to možeš. Molim Allaha dž,š, da ovaj primjer probudi u nama želju za uspjehom na ovom kao i na budućem svijetu. Amin

Imam Sedin Agić

Sep 17 2012

01 Zuk Ka’deh 1433

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s