Ko brani Poslanika a,s, ?

Annemarie Schimmel   je ispričala, bilo je to u Kairu 1997. godine, kako je ona, nekom prilikom, njemačkoj javnosti lijepo objasnila zašto je muslimanska sirotinja, pa i muslimani općenito, osjetljiva spram uvreda koje stižu na adresu Muhammeda a.s. Rekla je njemačkoj javnosti nešto kao: “Na Boga možete jurišati, muslimani će to otrpjeti, jer Bog je Bog, Svemoćan,   može se odbraniti! Ali, nemojte vrijeđati Muhammeda, ne, nipošto, ima mnogo muslimana koji ističu da je on bio siroče, sirotinja ga razumije! Sirotinja ga brani!

Eto, to je se i pokazalo! Ko danas stoji u zaštiti Poslanika? Dok glavešine ćute, životi se gube svugdje, ko je odgovoran za sve to? Ko ima pravo na oduzimanje života. Zašto muslimani jednom ne shavte da su ljudi svi Allahovi i da ćemo se svi Njemu vratiti, zašto korimo, proklinjemo i vrijeđamo jedni druge, radi nečega ili nekoga? Je li to vrijedno svega što se dešava u svijetu.

Znam mnogi će reće krivi su ”anamo oni” kriv je ovaj ili onaj, ma brate krivi smo sami sebi, kad smo dozvolili da nas neko navija kako hoće. Molim Allaha da nas uputi na pravi put.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s