”Ono što je Allah od nas sakrio je veće i zešće”

Počna priča

DedoKrenuo starc i sin na putovanje u jedan grad koji je bio udaljen dva dana hoda, sa sobom su imali i magarca koji im je nosio namjernice za putovanje. Ali čovjek je stalno imao običaj govoriti i stalno bi to ponavljao; ”Ono što je Allah od nas sakrio je veće i zešće”. Dok su putovali magarac slomi nogu na pola puta, čovjek reče; ”Ono što je Allah od nas sakrio je veće i zešće” svako od njih uze po nešto da ponese na svojim leđima, tako su išli i nakon nekog vremena čovjek slomi nogu te ono što je nosio nije mogao više nosiiti, vukao je nogu za sobom i rekao je; ”Ono što je Allah od nas sakrio je veće i zešće”

Sin uze i njegove stvari i stavi na svoja leđa te tako nastaviše putovanje, ali nakon nekog vremena zmija je ujela dječaka, te on pade na zemlju od bolova, a čovjek će ponovo; ”Ono što je Allah od nas sakrio je veće i zešće” sin se razljuti te reče ocu; Zar ima išta gore i veće od ovoga što nas je zadesilo!?

Kad je dječak prizdravio nastavili su putovanje, te dođoše do grada kad ono čitav grad u ruševinama! Desio se zemljotres, čovjek pogleda u sina i reče; Pogledaj sine da nas nije snašlo ono na putu mi bi došli na dan zemljotresa te bi bili i mi uništeni kao i ovi i pogodilo bi nas još gore nego što je bilo! Sine neka ti ovo bude životna lekcija svakodnevnice, nek se srce smiri i nek osjeća spokoj, i stalno imaj na umu lijepo mišljenje o Allahu u svakoj situaciji.

Prevod i obrada teksta:

Imam Sedin Agić

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s