Ummet je izgubio velikog alima!

sh_boutiSinoć je, u toku svog redovnog predavanja u Džamiji El Iman u Damasku, kao šehid, Allahu preselio obnovitelj vjere, najveći učenjak našeg vremena, hudždžetul islam dr. Muhammed Seid Ramadan El Buti, Molim Allah da mu podari lijepo mjesto u Džennetu. Prije dvije nedelje dr. Muhammed Seid Ramadan El-Buti je govorio da mu je ostalo još samo malo vremena i da osjeća miris Dženneta.

Kako se spominje na oficijalnom sajtu da je Šejh držao predavanje u džamiji tumačeći ajet iz sure Ali Imran 10: إِنَّ ٱلَّذِينَ كَفَرُوا۟ لَن تُغْنِىَ عَنْهُمْ أَمْوَٰلُهُمْ وَلَآ أَوْلَٰدُهُم مِّنَ ٱللَّهِ شَيْـًۭٔا ۖ وَأُو۟لَٰٓئِكَ هُمْ وَقُودُ ٱلنَّارِ.  One koji ne vjeruju – od Allahove kazne neće nimalo odbraniti ni imeci njihovi, ni djeca njihova, i oni će biti gorivo za vatru. (izvor; naseemalsham.com)

Svi smo Allahovi i svi ćemo se Njemu vratit”

Bez obzira šta ko rekao i kazao protiv ovog alima, molim vas čuvaje se osude bez dokaza, čuvajte svoj jezik, nemoj govoriti protiv učenjaka, mnogi žele da uprljaju naše alime ne samo alime već da se i mi u to upletemo. Nek mu Allah podari lijepi Džennet. A nam nek podari istinski iman i vjerovanje te snage da izržimo na pravom putu. Amin

Imam Sedin Agić

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s