Hidžab i post!

Nisam pokrivena, da li mi je namaz i post primljen i kabul kod Allaha dž.š.?

Pokrivanje žene muslimanke je farz (stroga obeveza) koju je Allah dž,š, naredio i propisao ženema muslimankama i zabranio im je da pokazuju svoje ukrase i svoje tijelo. Tijelo žene  muslimanke treba da bude u cijelosti pokriveno osim lica i ruku do šaka. Tako da se ništa ne oslikava i da nije providno.

Ispunjavanje nekih vjerskih obaveza kao namaza ili posta ne oslobađaju insana od ispunjavanja ostalih vjerskih obaveza, npr: osoba koja klanja i posti, sa te osobe ne spada dužnst davanja zekata ili nođenje hidžaba, svaki propis je za sebe i svaki propis se mora izvršavati. A što se tiče da li će osobi koja ne nosi hidžab biti kabul i primljen namaz, to samo Allah zna.

To nema niko pravo osporavati niti da stavlja u pitanje hoće li ili neće, to je Allahovo i On je najbolji Sudija, Poslanik a,s, kaže u jednom hadisu da je Allah dž,š, rekao; Post je Moj i Ja za njega nagrađujem posebno. Svako bi trebao da iskoristi ramazansku priliku i da mu ramazan bude odskočna daska za dobra dijela uključujući i hidžab.

Svaka muslimnka koju je Allah dž,š, počastio sa pokornošću te čuvanjem namaza i posta u mjeseu ramazanu bi trebala biti zahvalna Gospodaru na toj blagodati, jer znak primljenih dijela i uspjeha je da čovjek nastavi raditi dobra dijela i poslije ramazana. Molim Allaha da nastavimo sa radom dobrih dijela i da nam podari uspjeha i na dunjaluku i na ahiretu, Amin ja Rabbel Alemin.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s