HILLARY CLINTON OD SAUDIJSKOG KRALJA DOBILA NAKIT VRIJEDAN POLA MILIONA DOLARA

Bivša američka državna sekretarka, Hillary Clinton, je za vrijeme svog mandata dobijala mnoštvo skupocjenih poklona od državnika iz cijelog svijeta, a najvredniji među njima je onaj iz Saudijske Arabije, čija vrijednost se procjenjuje na pola miliona dolara.

State Department je saopštio da je Hillary Clinton od kralja Saudijske Arabije, Abdullaha bin Abdula Aziza, prošle godine dobila nakit ukrašen dijamantima i rubinima vrijedan 500.000 dolara. U kolekciji se nalazila ogrlica, narukvica, naušnice i prsten.

To se smatra daleko najskupljim poklonom koji je jedan američki zvaničnik dobio.

Clinton je tokom prošle godina dobila i vino iz Alžira, bronzanu skulpturu iz Singapura, nakit iz Kazahstana, kavijar i vuneni ćilim iz Azerbejdžana, konjak iz Rusije te zlatni i dijamantski nakit iz Bruneja.

Među poklonima koje je Obama do sada dobio su kolekcija noževa, šolje za kafu, košarkaška lopta, kožni novčanik, dekorisana flaša Coca-Cole, porcelan…

Iz State Departmenta je saopćeno da su američki zvaničnici primali poklone iz pristojnosti i kako se ne bi osramotili pred stranim državnicima.

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s