SVOJE NEĆU TUĐE HOĆU

Hvala Allahu dž,š, Koji nas je počastio sa uputom i molimo Allaha da nas učvrsti, da nam pomogne da izdržimo na pravom putu, donosimo salavat i selam na Njegovog miljenika Muhammeda a,s, nika je mir i spas na njega, njegovu porodicu, uzorite i čestite ashabe i na sve one koji su ga slijedili i koji ga slijede i koji će ga slijediti do Sudnjeg Dana.

Zaista nam iskušenja dolaze iz dana u dan, a mi muslimani haman da nema ništa što ne prihvatamo od drugih, i svačije je preče osim našeg, tako isto i slavljene nove godine! Kako smo mogli vidjeti čitav svijet je na neki način dočekivao i spremao se za prosllavu nove 2013 godine, uključujući nažalost i muslimane i muslimanski svijet.

Naš Poslanik a,s, nam nagovještava da ćemo slijediti, imitirati, oponašati narode prije nas i to u svim sferama života pa čak i u vjerskim obredima i ritualima. U Hadisu kog bilježe imami Buharija i Muslim u svojim Sahihima, a prenosi Ebu Hurejre r,a, da je Poslanik a,s, rekao: ”Slijedit ćete običaje naroda prije vas, pedalj po pedalj, lakat po lakat, čak kada bi oni ušli u gušterovu rupu i vi biste za njima! ”Jesu li to židovi i kršćani?”- upitali smo. ”A ko drugi?”, odgovori Poslanik a,s. U drugom rivajet u drugoj predaji se kaže; Tamam kad bi neko od njih činio blud na putu i vi biste to uradili. 

Eto vidimo kako su muslimani prihvatili tuđe a svoje ostavili, napustili, zabacili, zaboravili itd… Zar nisu musimani ti koji proslavljaju tako zvanu novu godinu, čak i halavin smo mogli vidjeti da se proslavlja po cijelom svijetu pa i muslimani su ga adaptirali i preuzeli kao nešto zabavno, djeda mraz, i ko zna više šta!?

Ne da su muslimani prihvatili njihove običaje što je još veća katastrofa što su prihvatili i način življenja ii vjerskih obreda i običaja, pa možemo vidjeti kako su muslimani širom svijeta prihvatili da idu u džamiju samo jedan put u hefti poput kršćana i židova, jer oni idu jedni subotom drugi ndjeljom, a muslimani samo petkom, ili poput drugih koji dolaze samo godišnje poput kršćana i židova!!

Muslimani ne gledaju da dolaze pet puta ili barem svaki dan u džamiju jer tako nam je propisato da klanjamo pet puta a svakako namaz u džamiji je mnogo vredniji nego kod kuće. Jok to je previše lakše je jednom heftično i to ako se nađe vremena, ako nam šta iskrcne onda može i drugi put, no big deal!

Tako smo i ove godine vidjeli kako muslimani slave novu godinu na jednoj strani, dok na drugoj smo vidjeli i takmičenje ko će ući u knjigu poniženja, kufra, nevjerstav, odpadništva, pokornosti iblisu i šejtanu, ko će više miliona potrošiti u toj noći za samo šest minuta itd…

Dok na trećoj strani imamo druge muslimane koji su u ranama, koji se bore za život i opstanak, koji se smrzavaju, koji nemaju krova nad glavom, koji umiru od gladi i žeđi, ali njihovi sunarodnjaci tako zvani braća ako se može tako izraziti, da Allah oprosti, troše milione na doživljaj i užitak koji traje samo šest minuta.

Deset mjeseci pripreme + preko pola miliona raketa za vatromet + koji je trajao samo šest minuta i svakako nakon toga su ušli u ginesovu knjigu poniženja, kufra, poganluka i odpadništva. Vidljivost je bila na oko 94 kilometra (58,4 milje), ono što je mister Dubai uradio je fascinantno tako da su oborili rekord ove godine i potisnuli na manje ni više opet muslimane koji su držali rekord još od 2011, a to je bio vjerovali ili ne Kuvajt.

Da su se nadmetale neke kršćanske zemlje pa osvojile taj rekord to im i pripada, ali ni jedna krđćanska zemlja ne ulaže toliko sredstava za budalađtine u pitanju su milioni! Ali otom potom mora se musliman dokazat u rasipanju, a oni nek crknu nek puknu što su takve sreće pa se pate i crkaju od zime, gladi, žeđi, bolesti itd. Šta bi im!

Američka firma Vatromet od Grucci, koristili su 100 računara i 200 tehničara za sinhronizaciju pirotehnike, trošak je bio od oko 6.000.000 $ (4.300.000 €). Pa nije mnogo!!!!

Hajd opet nisu morali dati siromašnim muslimanima ako im je to zrt! Ali nisu trebali potrošiti ni u budalaštinu, al eto otom potom stari su govorili; Čega se pamet stidi budala se ponosi, zaista istinito. Ili recimo majka saudija kad pošalje ogroman broj deka sirijskim izbjeglicama, da eto ko biva da im pomogne, pa pošalju sto hiljada deka da ih zaštite od zime. Jao stvarno su plemeniti! Nema se šta reći, ali mogu kupiti poklon klintonovoj od pola miliona, nije to ništa za njih, s ovim pokazuju da im je    d o š a o    skori    k r a j !!!! Kraj nifaka, zulma talčenja i nepravde prema muslimanima.

A da bi se pokazali iti ti saudijci kako brane mubarekov režim jer im ne paše šerijat kako ga i sami ne priznaju, pa pomognu režim sa par skromnih biliona, ma jok nije to ništa, šta je za njih par biliončića, a nakon toga i zabraniti musimankoj braći da idu na hadž, zaista su rekli ko su i šta su!?

Ne treba zaboraviti i historiju njihovog početka vladanja i kraljevine, kako je nastala kraljevina, i ko je glavni krivac za uništenje H I L A F E T A !!!!!!

Molim Allaha da nam pomogne da izdržimo na pravom putu A M I N !!!!

IMAM SEDIN AGIĆ

pogledaj:  Sretna nova godina i  Slijeđenje stranputica, imitiranje i oponašanje prijašnjih naroda

 

Advertisements

One thought on “SVOJE NEĆU TUĐE HOĆU

  1. Pingback: Sretna nova godina | imamsedin

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s